Omgaan met verleiding

Informatie

Het boek Omgaan met verleiding is geschreven door Erwin de Ruiter nadat hij bij zichzelf en anderen constateerde hoe moeilijk het is om tot daadwerkelijke verandering te komen. Ondanks dat Jezus ons vrij maakt lijken we toch gebonden te blijven. Hoe kan dat? Vanuit zijn ruime werkervaring als hulpverlener werd zijn interesse gewekt voor het gedragsmatige aspect, terwijl zijn geloof hem dreef te zoeken naar het geestelijke component.

Vanwege de grote hang naar onmiddellijke bevrediging van de eigen verlangens in deze tijd, en de enorme destructieve kracht van de seksindustrie die de ziel de mens en (daarmee) van hele gezinnen van binnenuit aantast, wil dit boek zich juist op deze verleiding richten. Het gaat daarbij om het stoppen met het kijken naar porno (fastfood) om over te stappen op werkelijk vullend voedsel (werkelijke verbondenheid). Veel van de besproken principes gelden ook voor andere verleidingen en verslavingen. Het is geen uitputtende verhandeling van alle mogelijke (psychologische) theorieën en modellen, en ook zeker geen moralistisch over-geestelijk boek. Het is een handzaam, handig en inzicht gevend werk. Een boek dat aanspoort het elders te zoeken, bij Iemand anders, en het er zeker niet bij te laten zitten.

Deze uitgave is vanwege de prijs en mooie uitvoering bijzonder geschikt om als kado weg te geven. Daarnaast is het formaat ideaal om lekker bij je te steken en het onderweg naar huis, werk of vakantie te lezen.

De basis van dit boek bevindt zich in de 5-delige serie over seksverslaving die eerder op het blog For I Have Seen is verschenen. In het boek is het thema meer doordacht uitgeschreven, heeft een nieuwe indeling gekregen met verbeterde onderlinge samenhang en is er nieuw materiaal toegevoegd.


Inkijkexemplaar

Wilt u dit boek eens inkijken?
Dat kan; klik op het plaatje hierboven.


Informatieblad

Informatie verspreiden? 
Gebruik bijgevoegd informatieblad.

Flaptekst

Dit boek gaat over het omgaan met verleidingen, doorbreken van patronen en het gericht zijn op God. Hoe sneaky verleidingen kunnen zijn, hoe veel omvattend en gevaarlijk, wordt besproken aan de hand van het thema seksverslaving. De essentie van verleiding is dat het je wil afhouden van wat je werkelijk belangrijk vindt: Je gezondheid, je huwelijk, je kinderen, God. Het maakt je tot een slaaf van je behoeften (verslaafd).
Uitgangspunt van dit boek is dat als je verbonden wilt zijn met God, je niet moet, mag of kan veranderen, maar dat je simpelweg door deze relatie zal veranderen. Het is het logische gevolg van Zijn nabijheid en de wederkerige relatie. In die verandering zul je zien dat er patronen zijn die je willen vasthouden, zonden die prettig voelen en waarbij het geven van weerstand moeilijk is. Daarbij wil dit boek een gids zijn. Het is geschreven vanuit gedachten over herstel, eenheid en verlangen naar een leven dichter bij God.

Uitgaven

Van dit boek zijn de volgende uitgaven beschikbaar:

Paperback

Product: Boek
Uitgever: Stad op een berg
Auteur: Erwin de Ruiter
Taal: Nederlands
Druk: 2e uitgave
Verschenen: Maart 2016
Eerste uitgave: Oktober 2014
Boeksoort: A
Pagina’s: 144
Formaat: 120mm x 170mm
Gewicht: 158 g.
Bindwijze: Paperback
Print: Zwart/wit print, full-colour omslag
Omslagontwerp: Studio Spoor
ISBN: 9789082186987
Winkelprijs: € 12,50
Beschikbaarheid: UITVERKOCHT

Alleen nog verkrijgbaar als eBook

eBook

Product: Digitaal boek
Uitgever: Stad op een berg
Auteur: Erwin de Ruiter
Taal: Nederlands
Druk: 2e uitgave
Verschenen: Maart 2016
Eerste uitgave: Oktober 2014
Boeksoort: O
Pagina’s: Platform afhankelijk
Formaat: Epub2
Omslagontwerp: Studio Spoor
ISBN: 9789082186970
Winkelprijs: € 4,99
Beschikbaarheid: v.a. 01-10-2014

Bestel eBook

Onze (digitale) boeken zijn verkrijgbaar op deze website, bij de betere boekhandel en diverse online verkopers.

Verschenen ISBN-nummers bij deze titel als paperback: 9789082186949, 9789082186987
Digitaal: 9789082186963, 9789082186970

Wilt u dit boek bestellen? Klik dan hier
Bestellen als boekhandel? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *