Mutter geht zu Besuch

 

Lieber Besucher,

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je je in een pittige situatie bevindt. Het boek Mama gaat logeren gaat daar namelijk over. En dit boek kan je helpen om de huidige situatie binnen het gezin gemakkelijker bespreekbaar te maken: dat mama (en/of papa) zoals het thuis gaat ook niet leuk vinden, dat prikkels soms moeilijk zijn, dat het niet de schuld van de kinderen is als het niet goed gaat met mama of papa. Of met mama én papa, omdat er veel meer ruzie thuis is. Dit zijn belangrijke thema’s die op luchtige, grappige en herkenbare wijze in het verhaal zijn verwerkt.

Het is ook niet zomaar een verzonnen verhaal, dit boek is gebaseerd op ons eigen verhaal. Op deze website staan de belangrijkste thema’s kort uitgewerkt. Daarnaast willen we deze website gebruiken als verlengstuk van het boek voor verdere informatie of doorverwijzing.Mama gaat logeren is het soort boek dat wij zelf hadden willen gebruiken om met de kinderen te lezen. Als basis voor dit boek hebben we onze eigen ervaringen gebruikt, maar ook onze kennis en ervaring als hulpverleners hebben we er in verwerkt. We hopen dan ook dat dit boek voor jullie als bemoediging en ter ondersteuning kan dienen.

Erwin de Ruiter

Boek

Mutter geht zu Besuch

Dieses Buch erzählt die Geschichte von Freek und seiner Familie. Freek muss eine Zeit lang auf seine Mutter verzichten, weil es ihr nicht gut geht. Deshalb muss sie eine Zeit lang in einer Art Krankenhaus bleiben. Freek mag das überhaupt nicht, und darum geht es in diesem Buch.

Es ist nicht nur eine erfundene Geschichte, sondern sie erzählt auch die Geschichte unserer Familie, als wir dies erlebten. Wir hoffen, dass dieses Buch Ihnen helfen wird, denn vielleicht ist es bei Ihnen zu Hause ähnlich wie bei Freek. Es kann helfen, gemeinsam darüber zu sprechen und zu lernen, das Beste daraus zu machen. Wir wünschen Ihnen viel Freude beim Lesen!

Erwin de Ruiter

Einführung

Opeens waren wij geen hulpverleners, maar belandden wij zelf in een hulpverleningstraject. Misschien heeft het daarom ook wel zo lang geduurd voordat we konden erkennen dat er hulp nodig was. Dit boek vertelt een deel van ons verhaal. Het vertelt ons verhaal op verschillende manieren, voor verschillende doeleinden. Allereerst is

Mehr lesen "
emoties
Erwin de Ruiter

Uit onderzoek is gebleken…

In dit artikel wil ik, in aanvulling op de inleiding, nog eens specifiek ingaan op de vraag waarom het zo belangrijk is (ingrijpende) thema’s met je kinderen te bespreken. Tijdens de boekpresentatie was een van mijn inleidende zinnen ‘Uit onderzoek is gebleken…’. Ik refereerde daarmee aan neurologisch onderzoek en ontwikkelingspsychologie

Mehr lesen "
Mutter geht zu Besuch
Rezension Mama gaat logeren

Afgelopen donderdag (18 april 2019) is onderstaande recensie van het boek Mama gaat logeren verschenen op Meesters in de psychologie, gerecenseerd door psychologe Collette Molin.

Mehr lesen "

Dieser Abschnitt "Eltern" unterstützt das Buch "Mama geht schlafen". Die Seitenangabe verweist auf die entsprechenden Seiten im Buch. Wenn Sie unten auf eine Referenz klicken, werden die entsprechenden Themen angezeigt. Sie können auch die Themensuche verwenden, die die entsprechenden Texte und Seiten anzeigt. Haben Sie Fragen? Dann können Sie Kontakt mit uns.

Seitenangabe

EinführungEinführung
Warum lesen Seite 12 - 13 Seite 14 - 15
Seite 16 - 17 Seite 18 - 19 Seite 20 -21
Seite 22 - 23 Seite 24 - 25 Seite 26 - 27
Seite 28 - 29 Seite 30 - 31 Seite 32 - 33
Seite 34 - 35 Seite 36 - 37 Seite 38 - 39
Seite 40 - 41 Seite 42 - 43 Seite 44 - 45
Seite 46 - 47 Seite 48 - 49 Seite 50 - 51
Seite 52 - 53 Seite 54 - 55 Seite 56 - 57
Seite 58 - 59 Seite 60 - 61 Seite 62 - 63

Thematisch

Themenübersicht Dieses Thema wird auf der Website gut diskutiert:
Einführung Einführung in den Elternbereich
Warum lesen Ergänzung zur Einleitung
Steuerbarkeit
Kommunikation
Flexible Kinder
Zusammensetzung der Familie Seite 12 - 13, Seite 36 - 37
Haftung
Erinnerung
Häusliche Gewalt
Hilfe annehmen
Vermissen und Abschied nehmen
Umgang mit Emotionen
Haftungsausschluss
Parentifizierung
Partnerbeziehung Seite 12 - 13,  Seite 32 - 33
Persönliche Betreuung
Planung
Positivität
Regeln und Klarheit
Schule und Lebensumfeld
Spielen und Aufräumen
Stigmatisierung
Vorübergehende Zulassung
Zukunftsprognose
Erklären Sie
Wieder zu Hause
Selbstdarstellung
de_DEDeutsch

Abonnieren Sie den Newsletter

Und erhalten Sie die neuesten Beiträge, Veröffentlichungen, Updates und Rabatte!

Herausgeber City on a Mountain | Zin Vol Zin | Chesterton.NOW | Officer.blog | Mama Goes to Stay