Skip to content
Home " All posts " Blog " Broken Light

Broken Light

Support us Click here

GUESTBLOG: Hans de Witte

Ik hou ervan om Jezus te ontdekken in de gewone dingen van het leven, daar zie ik dan in dat hij er altijd is, dat het niet om mij gaat, maar om hem.

Ik dacht na en ontdekte Jezus in de regenboog.

stock-footage-rainbow-and-beautiful-sky1Als ik een regenboog zie, denk ik weleens aan Noach, aan de ark, de grote vloed en het einde daarvan. Na de grote vloed beloofde God dat er nooit weer een vloed zou komen om de aarde te vernietigen, met de regenboog zou God denken aan zijn belofte.(1)

Hoe zit het ook alweer met een regenboog? Ik ben niet zo goed in exacte vakken, maar een prisma, die ken ik nog wel. Het licht wordt gebroken en ik zie kleuren. Even op Wikipedia lezen: ik zie een regenboog doordat het licht wordt gebroken door water (druppels of nevel). (2)

Mijn gedachten gaan verder, ik denk na over licht. Jezus zegt over zichzelf dat hij het licht is, dat naar de wereld is gekomen. (3) Wikipedia zegt dat het licht wordt gebroken om een regenboog te zien, in de bijbel staat dat Jezus, het Licht, voor ons werd gebroken. (4)

Ik zie de regenboog en denk eraan dat God dankzij de gebrokenheid en dood (en opstanding!) van Jezus, door het geloof, mij een belofte heeft gedaan: dat als ik in Jezus ben, hij niet let op mijn gebrokenheid en zonde, maar op de volmaaktheid van Jezus.

1. Genesis 9:11-17
2. Wikipedia: regenboog
3. Johannes 12: 46
4. Jesaja 53:5

nv-author-image

1 thought on “Gebroken Licht”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept the use of these cookies.  More info

en_USEnglish

Sign up for the newsletter

And receive 10% discount in the webshop!

Publisher City on a Mountain | Sense Full | Chesterton.NOW | Officer.blog | Mama Goes to Stay