Mamá se va a quedar

 

Estimado visitante,

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je je in een pittige situatie bevindt. Het boek Mama gaat logeren gaat daar namelijk over. En dit boek kan je helpen om de huidige situatie binnen het gezin gemakkelijker bespreekbaar te maken: dat mama (en/of papa) zoals het thuis gaat ook niet leuk vinden, dat prikkels soms moeilijk zijn, dat het niet de schuld van de kinderen is als het niet goed gaat met mama of papa. Of met mama én papa, omdat er veel meer ruzie thuis is. Dit zijn belangrijke thema’s die op luchtige, grappige en herkenbare wijze in het verhaal zijn verwerkt.

Het is ook niet zomaar een verzonnen verhaal, dit boek is gebaseerd op ons eigen verhaal. Op deze website staan de belangrijkste thema’s kort uitgewerkt. Daarnaast willen we deze website gebruiken als verlengstuk van het boek voor verdere informatie of doorverwijzing.Mama gaat logeren is het soort boek dat wij zelf hadden willen gebruiken om met de kinderen te lezen. Als basis voor dit boek hebben we onze eigen ervaringen gebruikt, maar ook onze kennis en ervaring als hulpverleners hebben we er in verwerkt. We hopen dan ook dat dit boek voor jullie als bemoediging en ter ondersteuning kan dienen.

Erwin de Ruiter

Boek

Mamá se va a quedar

Dit boek vertelt het verhaal van Freek en zijn familie. Freek moet zijn moeder een tijdje missen omdat het niet zo goed gaat met haar. Daarom gaat ze een tijdje logeren in een soort ziekenhuis. Dat vindt Freek helemaal niet zo leuk en dit boek gaat daarover.

No es sólo una historia inventada, también cuenta la historia de nuestra familia cuando pasamos por esto. Esperamos que este libro te ayude porque quizás en tu casa las cosas sean un poco como en la de Freek. Puede ser útil hablar de ello con los demás y aprender juntos a sacar lo mejor de ello. Le deseamos mucho placer en la lectura.

Erwin de Ruiter

1. Inleiding

Je wilt een aanstaande opname bespreekbaar maken met je kinderen en hebt nu dit boek in handen. Daar is het precies voor bedoeld! Het boek heeft als titel ’mama gaat logeren’, maar het kan net zo goed papa zijn. Dit boek kun je voor beide gebruiken. Misschien past het verhaal

Leer más "
lezen
Erwin de Ruiter

Hoe ‘Mama gaat logeren’ te lezen

Mama gaat logeren is allereerst gewoon een samenleesboek. Doordat er online thema’s zijn uitgewerkt op de speciaal hiervoor ingerichte online pagina’s zou je na of tijdens het voorlezen vragen kunnen stellen over de bladzijde waarop je gebleven bent (zie www.mamagaatlogeren.nl). Dit om het verhaal meer eigen te maken (‘hier hebben

Leer más "
Mamá se va a quedar
Revisión Mama gaat logeren

Afgelopen donderdag (18 april 2019) is onderstaande recensie van het boek Mama gaat logeren verschenen op Meesters in de psychologie, gerecenseerd door psychologe Collette Molin.

Leer más "

Esta sección "padres" apoya el libro "Mamá se va a dormir". La referencia de página remite a las páginas correspondientes del libro. Si hace clic en una referencia, aparecerán los temas correspondientes. También puede utilizar la búsqueda por temas, que mostrará el texto y las páginas correspondientes. ¿Alguna pregunta? Entonces no dude en contactar con con nosotros.

Página de referencia

IntroducciónIntroducción
Por qué leer Página 12 - 13 Página 14 - 15
Página 16 - 17 Página 18 - 19 Página 20 -21
Página 22 - 23 Página 24 - 25 Página 26 - 27
Página 28 - 29 Página 30 - 31 Página 32 - 33
Página 34 - 35 Página 36 - 37 Página 38 - 39
Página 40 - 41 Página 42 - 43 Página 44 - 45
Página 46 - 47 Página 48 - 49 Página 50 - 51
Página 52 - 53 Página 54 - 55 Página 56 - 57
Página 58 - 59 Página 60 - 61 Página 62 - 63

Temática

Resumen del tema Este tema está bien tratado en:
Introducción Introducción a la parte principal
Por qué leer Suplemento a la introducción
Fiscalidad
Comunicaciones
Niños flexibles
Composición familiar Página 12 - 13, Página 36 - 37
Adhesión
Recordatorio
Violencia doméstica
Aceptar ayuda
Echar de menos y decir adiós
Gestión de las emociones
Descargo de responsabilidad
Parentificación
Relación con los socios Página 12 - 13,  Página 32 - 33
Atención personalizada
Planificación
Positividad
Normas y claridad
Entorno escolar y vital
Jugar y limpiar
Estigmatización
Admisión temporal
Previsión de futuro
Explique
De nuevo en casa
Autoimagen
es_ESEspañol

Suscribirse al boletín de noticias

¡Y reciba los últimos posts, publicaciones, actualizaciones y descuentos!

Editorial Ciudad en la Montaña | Zin Vol Zin | Chesterton.NOW | Oficial.blog | Mamá se va a quedar