Ugrás a tartalomra

Reflections

17,50

Készleten

Cikkszám: 9789082186994 Kategória: Címkék: ,

Szöveg a fedlapon

In dit boek is een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking hebben op zijn denken over het christelijk geloof. Deze bijdragen van de afgelopen jaren handelen over de vraag naar de redelijkheid van het geloof in God, het lijden in de wereld, het persoonlijk christelijke leven, en meer in het algemeen over het christendom als wereldbeschouwing. In een van deze teksten schrijft Rutten: “Dit is mijn manier van leven. Dit is mijn wijze van in de wereld zijn. Dit is wat ik ben: christen.” Zijn overdenkingen resulteren in een handzame en leesbare essaybundel waarmee u – samen met de auteur – met wijsgerige diepgang naar het christelijk geloof kunt kijken.

További információ

“Er wordt de laatste tijd weer vaak gediscussieerd over de (on)redelijkheid van religieuze en seculiere wereldbeelden, zoals het christendom of het materialisme. Zelden wordt daarbij echter eerst besproken hoe we op een redelijke manier wereldbeelden moeten beoordelen.”

“Het kwaad dat mensen elkaar aandoen, het lijden van vele mensen in deze wereld, overvalt en ontmoedigt ons. Woorden schieten tekort bij de afschuwelijke berichten die ons bijna dagelijks in de media bereiken. Hoe kunnen we dit verenigen met een geloof in een goede God? Deze vraag heeft gelovigen door de eeuwen heen beziggehouden, en zij houdt ons nog altijd bezig.”

“Als God bestaat, dan houdt God zich erg goed voor ons verborgen. Maar God zou zich nooit zo goed verborgen houden voor de mensheid. Hieruit volgt dat God niet bestaat. Is dit argument overtuigend?”

Zomaar een kleine greep uit de essaybundel van Emanuel Rutten welke april 2017 zal verschijnen. Maar ook meer persoonlijke bijdragen en overdenkingen over het christelijk geloof zullen terug te vinden zijn.

Egyéb

Könyv előnézet (kattintson a képre)

Szerző

Dr. ir. Emanuel Rutten (1973) is filosoof. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (zowel binnen het Abraham Kuyper Centrum voor wetenschap en de grote vragen als binnen centrum Ethos voor maatschappelijke transformatie). Het onderzoeks- en onderwijsterrein van Emanuel omvat de relatie tussen geloof en wetenschap, het evalueren van de rationaliteit van seculiere en religieuze wereldbeelden, kennisleer en speculatief realisme, logica en retorica, en esthetiek.Emanuel Rutten in de Media:

Verschenen ISBN-nummers bij deze titel als paperback: 9789082186994.

Szeretné tudni, mit ír a sajtó erről a könyvről, vagy mit gondolnak róla mások? Akkor kattintson ide: ratings & reviews

- Rendeljen könyvesboltként -

Tömeg 385 g
Méretek 229 × 152 × 15 mm
Kiadó

Kiadó City on a Mountain

Szerző

Emanuel Rutten

Borítótervezés

Mendel de Kok

ISBN

9789082186994

Nyelv

Holland

Oldalak

230

Kötési stílus

Paperback

Nyomtatás

Fekete-fehér nyomtatás, színes borítóval

Első kiadás

2017. április

Aktuális kérdés

April 2017, Eerste

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Overdenkingen” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar

Feliratkozás a hírlevélre

És kapja meg a legújabb bejegyzéseket, kiadványokat, frissítéseket és kedvezményeket!

Kiadó City on a Mountain | Zin Vol Zin | Chesterton.NOW | Officer.blog | Mama megy maradni