Avançar para o conteúdo

De Didache (eBook)

3,99

De leer der apostelen, kortweg ‘de leer’, of de Didache genoemd. De Didache is heel oud en wordt gedateerd rond de eerste eeuw.

REF: 9789082186932 Categoria: Etiquetas: ,

Flaptekst

‘Bewaar wat u is toevertrouwd, let op uzelf en de leer’ (1 Tim. 4:16, 6:20) 

Bij de bestudering van het leven van de eerste gemeente stuitte ik op een mij onbekend geschrift: de leer der apostelen, kortweg ‘de leer’, of de Didache genoemd. Deze ‘leer’ komt in de bijbel zoals wij die hebben niet voor, maar zij werd in de tijd dat het Nieuwe Testament ‘in wording’ was door veel christenen en bijvoorbeeld Clemens (Bisschop) van Alexandrië wel als ‘schrift’ ofwel deel van de bijbel erkend.

A Didache é muito antiga e é datada por volta do primeiro século. Quando, em cerca de 400 d.C., foi estabelecida a lista de livros canónicos e apócrifos, a Didache não foi incluída. A Didache caiu então no esquecimento e até desapareceu completamente da história. Só em 1873 foi encontrada uma escrita antiga em Constantinopla (Istambul, Turquia) datada de 1056, na qual a Didache foi novamente encontrada. Dez anos mais tarde, em 1883, a Didache foi novamente publicada, mas permaneceu uma escritura relativamente desconhecida depois disso. Devido à sua idade e autenticidade, esta valiosa escritura merece ser trazida de novo para o primeiro plano.

Meer informatie

De Didache zoals u die nu voor u ziet is een nieuwe concordante (zo letterlijk mogelijke) vertaling in het Nederlands, gemaakt door Arjan de Kok. Door de toevoeging van de originele Griekse tekst kan dit boekje goed dienen voor onderzoek en als naslagwerk. Door de uitgebreide notities met commentaren en bijbelverwijzingen, is er een veelheid aan context en achtergrond beschikbaar. Dit maakt het boekje bijzonder geschikt voor studie van de vroege kerk en haar leer.

Deze uitgave van de Didache is zowel geschikt voor gebruik op theologische opleidingen, als voor persoonlijke verdieping van het geloof en het verbreden van kennis over het vroege christendom. Hiernaast kan het gebruikt worden voor persoonlijke studie, of als achtergrondinformatie voor catechisatie lessen, bijbelstudiegroepen, of godsdienstonderwijs. 

Overige

Boekpreview (klik op plaatje)

Verschenen ISBN-nummers bij deze titel in digitale versie: 9789082186932. Afbeelding: Doop van Christus met de twaalf apostelen, Mozaïek in doopkapel naast Santo Spirito kathedraal (Ravenna, Italië).

Wil je weten wat de pers over dit boek zegt of wat anderen van dit boek vinden? Klik dan hier: reviews & recensies

Uitgever

Cidade Editora na Montanha

Auteur

Arjan de Kok

Omslagontwerp

Mendel de Kok

ISBN

9789082186932

Taal

Nederlands

Pagina's

96

Print

ePub, PDF, Zwart/wit print, full-colour omslag

Eerste uitgave

Maio 2014

Huidige uitgave

Derde, Mei 2014

Avaliações

Ainda não existem avaliações.

Seja o primeiro a avaliar “De Didache (eBook)”

O seu endereço de email não será publicado.

pt_PTPortuguês