Overdenkingen

Informatie

“Er wordt de laatste tijd weer vaak gediscussieerd over de (on)redelijkheid van religieuze en seculiere wereldbeelden, zoals het christendom of het materialisme. Zelden wordt daarbij echter eerst besproken hoe we op een redelijke manier wereldbeelden moeten beoordelen.”

“Het kwaad dat mensen elkaar aandoen, het lijden van vele mensen in deze wereld, overvalt en ontmoedigt ons. Woorden schieten tekort bij de afschuwelijke berichten die ons bijna dagelijks in de media bereiken. Hoe kunnen we dit verenigen met een geloof in een goede God? Deze vraag heeft gelovigen door de eeuwen heen beziggehouden, en zij houdt ons nog altijd bezig.”

“Als God bestaat, dan houdt God zich erg goed voor ons verborgen. Maar God zou zich nooit zo goed verborgen houden voor de mensheid. Hieruit volgt dat God niet bestaat. Is dit argument overtuigend?”

Zomaar een kleine greep uit de essaybundel van Emanuel Rutten welke april 2017 zal verschijnen. Maar ook meer persoonlijke bijdragen en overdenkingen over het christelijk geloof zullen terug te vinden zijn.

Flaptekst

In dit boek is een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking hebben op zijn denken over het christelijk geloof. Deze bijdragen van de afgelopen jaren handelen over de vraag naar de redelijkheid van het geloof in God, het lijden in de wereld, het persoonlijk christelijke leven, en meer in het algemeen over het christendom als wereldbeschouwing. In een van deze teksten schrijft Rutten: “Dit is mijn manier van leven. Dit is mijn wijze van in de wereld zijn. Dit is wat ik ben: christen.” Zijn overdenkingen resulteren in een handzame en leesbare essaybundel waarmee u – samen met de auteur – met wijsgerige diepgang naar het christelijk geloof kunt kijken.


Inkijktekst
Download hier een preview van het boek 


Persbericht
Persbericht van 30-03-2017

Downloads:

Auteur

Dr. ir. Emanuel Rutten (1973) is filosoof. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (zowel binnen het Abraham Kuyper Centrum voor wetenschap en de grote vragen als binnen centrum Ethos voor maatschappelijke transformatie). Het onderzoeks- en onderwijsterrein van Emanuel omvat de relatie tussen geloof en wetenschap, het evalueren van de rationaliteit van seculiere en religieuze wereldbeelden, kennisleer en speculatief realisme, logica en retorica, en esthetiek.

 

Uitgaven

Van dit boek zijn de volgende uitgaven beschikbaar:

Paperback

Product: Boek
Uitgever: Stad op een berg
Auteur: Emanuel Rutten
Taal: Nederlands
Druk: 1e uitgave
Verschenen: April 2017
Eerste uitgave: 
Boeksoort: A
Pagina’s: 230
Formaat: 152 mm x 229 mm
Gewicht: – g.
Bindwijze: Paperback
Print: Zwart/wit print, full-colour omslag
Omslagontwerp: Mendel de Kok
ISBN: 9789082186994
Winkelprijs: € 16,45
Beschikbaarheid: verwacht v.a. 07-04-2017

Bestel boek

eBook

Product: Digitaal boek
Uitgever: Stad op een berg

– Niet beschikbaar –

Onze (digitale) boeken zijn verkrijgbaar op deze website, bij de betere boekhandel en diverse online verkopers.

Verschenen ISBN-nummers bij deze titel als paperback: 9789082186994
Digitaal:

Wilt u dit boek bestellen? Klik dan hier
Bestellen als boekhandel? Klik dan hier