Ga naar de inhoud

Uitgeverij

Boeken

Mama gaat logeren vertelt het verhaal van Freek en zijn familie. Freek moet zijn moeder een tijdje missen omdat het niet zo goed gaat met haar. Daarom gaat ze een tijdje logeren in een soort ziekenhuis. Dat vindt Freek helemaal niet zo leuk en dit boek gaat daarover.

Het is niet alleen maar een verzonnen verhaal, het vertelt ook het verhaal van ons gezin toen wij dit meemaakten. We hopen dat dit boek helpt omdat het bij jou thuis misschien wel een beetje gaat zoals bij Freek. Het kan helpen er met elkaar over te praten en samen te leren er het beste van te maken. Veel leesplezier toegewenst!

MGL-cover-voor

Mama gaat logeren

Auteur: 
Illustrator: 
Verschenen:
Boeksoort: 
ISBN:

 

Erwin de Ruiter
Mendel de Kok
November 2018
Hardcover
9789492447005

Overdenkingen

Auteur: 
Vormgeving: 
Verschenen:
Boeksoort: 
ISBN:

Emanuel Rutten
Mendel de Kok
April 2017
Paperback
9789082186994

Voorzijde overdenkingen

Overdenkingen bevat een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking hebben op zijn denken over het christelijk geloof. Deze bijdragen van de afgelopen jaren handelen over de vraag naar de redelijkheid van het geloof in God, het lijden in de wereld, het persoonlijk christelijke leven, en meer in het algemeen over het christendom als wereldbeschouwing. In een van deze teksten schrijft Rutten: “Dit is mijn manier van leven. Dit is mijn wijze van in de wereld zijn. Dit is wat ik ben: christen.” Zijn overdenkingen resulteren in een handzame en leesbare essaybundel waarmee u – samen met de auteur – met wijsgerige diepgang naar het christelijk geloof kunt kijken.

De Didache is heel oud en wordt gedateerd rond de eerste eeuw. Wanneer in ongeveer 400 na Chr. de lijst met canonieke en apocriefe boeken wordt vastgesteld, zit de Didache daar niet bij. De Didache raakt vervolgens in de vergetelheid en verdwijnt zelfs volledig uit de geschiedenis. Pas in 1873 wordt er in Constantinopel (Istanbul, Turkije) een oud geschrift gevonden dat dateert uit 1056, waarin de Didache opnieuw wordt aangetroffen. Tien jaar later, in 1883, wordt de Didache opnieuw uitgegeven, maar zij blijft hierna een relatief onbekend geschrift. Vanwege zijn ouderdom en authenticiteit verdient dit waardevolle geschift het om opnieuw onder de aandacht te worden gebracht.

Cover Didache versie5 def front

De Didache

Auteur: 
Illustrator: 
Verschenen:
Boeksoort: 
ISBN:

Arjan de Kok
Mendel de Kok
Mei 2014
Paperback
9789082186932 / 9789082186925

Omgaan met verleiding

Auteur: 
Illustrator: 
Verschenen:
Boeksoort: 
ISBN:

Erwin de Ruiter
Susanne de Ruiter
Oktober 2014
eBook & Paperback
9789082186987 /
9789082186970

Omgaan met verleiding

Omgaan met verleidingen gaat over het doorbreken van patronen en het gericht zijn op God. Hoe sneaky verleidingen kunnen zijn, hoe veel omvattend en gevaarlijk, wordt besproken aan de hand van het thema seksverslaving. Uitgangspunt van dit boek is dat als je verbonden wilt zijn met God, je niet moet, mag of kan veranderen, maar dat je simpelweg door deze relatie zal veranderen. Het is het logische gevolg van Zijn nabijheid en de wederkerige relatie. In die verandering zul je zien dat er patronen zijn die je willen vasthouden, zonden die prettig voelen en waarbij het geven van weerstand moeilijk is. Daarbij wil dit boek een gids zijn. Het is geschreven vanuit gedachten over herstel, eenheid en verlangen naar een leven dichter bij God.

Auteurs

Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter (1980) is getrouwd met Lilian en samen hebben zij vier kinderen. Naast echtgenoot en vader is Erwin actief als uitgever, auteur, adviseur en oprichter van Zin Vol Zin. Dit doet hij enthousiast, betrokken, gepassioneerd en optimistisch. Altijd in voor een goed gesprek onder het genot van een wijntje. 

Arjan de Kok

Arjan de Kok (1962) is getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven houdt hij zich als bedrijfskundig adviseur bezig met organisatorische veranderingen en de invoering van ICT-technologie in bedrijven.

Emanuel Rutten

Dr. ir. Emanuel Rutten (1973) is filosoof. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (zowel binnen het Abraham Kuyper Centrum voor wetenschap en de grote vragen als binnen centrum Ethos voor maatschappelijke transformatie). Het onderzoeks- en onderwijsterrein van Emanuel omvat de relatie tussen geloof en wetenschap, het evalueren van de rationaliteit van seculiere en religieuze wereldbeelden, kennisleer en speculatief realisme, logica en retorica, en esthetiek.

Gilbert Keith Chesterton

Gilbert Keith Chesterton (1875-1936) was een Engels journalist, schrijver, kunstcriticus, dichter, apologeet, essayist, en nog veel meer. Dit alles deed hij met flair, scherpe humor en intellect. Hij is een van de grootste schrijvers en denkers van de 20e eeuw.

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.