Avançar para o conteúdo

Reflexões

17,50

Em stock

REF: 9789082186994 Categoria: Etiquetas: ,

Texto da aba

In dit boek is een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking hebben op zijn denken over het christelijk geloof. Deze bijdragen van de afgelopen jaren handelen over de vraag naar de redelijkheid van het geloof in God, het lijden in de wereld, het persoonlijk christelijke leven, en meer in het algemeen over het christendom als wereldbeschouwing. In een van deze teksten schrijft Rutten: “Dit is mijn manier van leven. Dit is mijn wijze van in de wereld zijn. Dit is wat ik ben: christen.” Zijn overdenkingen resulteren in een handzame en leesbare essaybundel waarmee u – samen met de auteur – met wijsgerige diepgang naar het christelijk geloof kunt kijken.

Mais informações

“Er wordt de laatste tijd weer vaak gediscussieerd over de (on)redelijkheid van religieuze en seculiere wereldbeelden, zoals het christendom of het materialisme. Zelden wordt daarbij echter eerst besproken hoe we op een redelijke manier wereldbeelden moeten beoordelen.”

“Het kwaad dat mensen elkaar aandoen, het lijden van vele mensen in deze wereld, overvalt en ontmoedigt ons. Woorden schieten tekort bij de afschuwelijke berichten die ons bijna dagelijks in de media bereiken. Hoe kunnen we dit verenigen met een geloof in een goede God? Deze vraag heeft gelovigen door de eeuwen heen beziggehouden, en zij houdt ons nog altijd bezig.”

“Als God bestaat, dan houdt God zich erg goed voor ons verborgen. Maar God zou zich nooit zo goed verborgen houden voor de mensheid. Hieruit volgt dat God niet bestaat. Is dit argument overtuigend?”

Zomaar een kleine greep uit de essaybundel van Emanuel Rutten welke april 2017 zal verschijnen. Maar ook meer persoonlijke bijdragen en overdenkingen over het christelijk geloof zullen terug te vinden zijn.

Outros

Pré-visualização do livro (clique na imagem)

Autor

Dr. ir. Emanuel Rutten (1973) is filosoof. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (zowel binnen het Abraham Kuyper Centrum voor wetenschap en de grote vragen als binnen centrum Ethos voor maatschappelijke transformatie). Het onderzoeks- en onderwijsterrein van Emanuel omvat de relatie tussen geloof en wetenschap, het evalueren van de rationaliteit van seculiere en religieuze wereldbeelden, kennisleer en speculatief realisme, logica en retorica, en esthetiek.Emanuel Rutten in de Media:

Verschenen ISBN-nummers bij deze titel als paperback: 9789082186994.

Quer saber o que a imprensa diz sobre este livro ou o que os outros pensam sobre ele? Depois clique aqui: classificações e revisões

- Encomendar como livraria -

Peso 385 g
Dimensões (C x L x A) 229 × 152 × 15 mm
Editora

Cidade Editora na Montanha

Autor

Emanuel Rutten

Desenho da capa

Mendel de Kok

ISBN

9789082186994

Idioma

Holandês

Páginas

230

Estilo de encadernação

Folheto

Imprimir

Impressão a preto e branco, capa totalmente colorida

Primeira edição

Abril 2017

Número actual

April 2017, Eerste

Avaliações

Ainda não existem avaliações.

Seja o primeiro a avaliar “Overdenkingen”

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

pt_PTPortuguês

Subscrever a newsletter

E receba os últimos posts, publicações, actualizações e descontos!

Cidade Editora na Montanha | Zin Vol Zin | Chesterton.NOW | Officer.blog | Mama vai para ficar