Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Blog » De hele aarde is vol van Zijn heerlijkheid..?!

De hele aarde is vol van Zijn heerlijkheid..?!

Steun ons Klik hier

Gastschrijver: Mattie Montgomery

eye2Een van mijn favoriete teksten in de Bijbel is Jesaja hoofdstuk 6. Dit is Jesaja’s vertelling van een geweldige ontmoeting die hij had, waarin hij het hemelse domein van God zag en binnen trad in Zijn troonkamer. Er is veel over deze passage te zeggen, maar er was – tot voor kort – een onderdeel wat me echt verwarde.

In vers 3 zegt Jesaja dat er wezens (serafim) rond de troon vliegen die zeggen: ‘Heilig, heilig, heilig is de HERE der heerscharen; De hele aarde is vol van Zijn heerlijkheid!’ 

.

Wat? Echt waar? De hele aarde is (tegenwoordige tijd) vol van Zijn heerlijkheid?

Dat bestaat niet! Ik bedoel, kijk naar de toestand hier op aarde. Kijk naar de cijfers van sterfte door honger, moord, verslaving en zelfmoord. Het kan niet zo zijn dat de volheid van Gods heerlijkheid er zo uit ziet … Of wel?

Ik rechtvaardigde dit statement altijd door te zeggen: ‘Kijk, de aarde is geschapen door God, dus het is een weerspiegeling van Zijn heerlijkheid en scheppende kracht.’ Of: ‘Deze wezens staan buiten het aardse denken in tijd. Ik bedoel, we weten dat de aarde op een dag vol zal zijn van Zijn heerlijkheid. Maar het is op dit moment zeker niet de volheid van zijn heerlijkheid… ”

Ik had het mis..

Onlangs, toen ik het Woord aan het bestuderen was, vond ik iets waarvan ik geloof dat het een sleutel is tot het begrijpen van Gods heerlijkheid. Jesaja 40:5 zegt dit:

De heerlijkheid van de Heer zal zich openbaren,
en alle mensen zullen haar zien
want de mond van de Heer heeft gesproken.
 

glorie3Dit is de laatste zin van een profetie die eigenlijk werd vervuld door Johannes de Doper. Zijn taak was om de weg te bereiden voor Jezus. Nu weten we dat (nog) niet ‘alle mensen’ Jezus hebben gezien. Dus we weten dat deze profetie gedeeltelijk is vervuld, maar ook nog gedeeltelijk vervuld moet worden tot het compleet is.

Maar ik denk dat er iets enorm belangrijks in deze passage staat wat heel gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien. Het zegt: ‘De heerlijkheid van de Heer zal zich openbaren’, niet ‘De heerlijkheid van de Heer zal komen’. Het zegt: ‘alle mensen zullen haar zien’, niet “alle mensen zullen het tegenkomen’.

Deze tekst verwijst niet naar een vergroting van Zijn heerlijkheid, maar een toegenomen bewustzijn van een heerlijkheid die hier al is!

Hoe vaak hebben we geen liederen gezongen die dingen zeggen als; ‘laat uw glorie komen’ of ‘zend uw heerlijkheid’? Ik denk dat dit het verkeerde gebed is! We zouden niet moeten bidden dat God meer glorie en heerlijkheid zal sturen, maar dat God in Zijn soevereiniteit onze ogen zal openen van onze ziel om de heerlijkheid te zien die overal om ons heen zwenkt en draait! De engelen hebben er terecht van getuigd dat de hele aarde VOL (naar capaciteit) is (nu) van Zijn heerlijkheid! De grote verschuiving in de eindtijd zal geen toename van glorie op de aarde betekenen, maar een toegenomen bewustzijn van Zijn eeuwige en aanwezige heerlijkheid!

Als Zijn vertegenwoordigers is het niet onze taak God te bewegen om meer heerlijkheid, goedheid, macht, of vrede te brengen, maar om mensen te brengen om heel hun bewustzijn naar God te bewegen zodat ook zij de heerlijkheid, goedheid, kracht en vrede zullen zien die God al gezonden heeft in Christus.

Abba, dank u dat u de aarde overspoeld met uw heerlijkheid. Wij vragen U om ons te vergeven voor het feit dat we dit zo lang genegeerd hebben. God, in uw genade en barmhartigheid, verlicht de ogen van onze Geest om de realiteit van uw goedheid en grootse majesteit te zien. We zijn gemaakt om te genieten van de volheid van uw heerlijkheid. Beweeg onze aandacht af van waardeloze dingen, en richt onze ogen op U. In de machtige naam van Jezus bidden wij, Amen.

.


Gerelateerde links:

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Auteur

2 reacties op “De hele aarde is vol van Zijn heerlijkheid..?!”

Geef een reactie