Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Reviews » Waarom zijn we hier?

Waarom zijn we hier?

Steun ons Klik hier

– Blogserie over Gods plan met deze wereld –

Een blog van Dennis Schoneveld | www.davidsleger.nl | 02-10-2023 | Deze studie is ook beschikbaar als video en als podcast.

Een paar maanden geleden stuurde Erwin ons een mailtje. Hij is schrijver en uitgever. Hij verwees ons naar de boeken die hij uitgeeft. Eén titel trok direct mijn aandacht: Omgaan met verleiding. Ieder mens kent verleiding in zijn leven. En ja, ieder mens heeft op zijn manier daar een worsteling mee. Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe hier beter mee om te gaan?! Ik heb daarom gereageerd en Erwin heeft ons een gratis exemplaar opgestuurd. Daar zijn we hem uiteraard erg dankbaar voor.

Erwin is in het dagelijks leven ook trainer, coach en adviseur. Dat merk je vanaf het eerste hoofdstuk. Hij schrijft uit ervaring en op basis van (vak)kennis. Het kleine boekje wordt daarmee erg waardevol. De lessen en principes die behandeld worden zal ik hier delen. Het gaat je helpen beter te begrijpen hoe verleiding werkt, hoe bepaalde verleidingen je vast kunnen houden en hoe je op een Bijbelse manier ervan loskomt. Laten we beginnen.

Het uitgangspunt bij verandering

Laten we gelijk maar met het belangrijkste beginnen: Dit is geen wettisch of psychologisch-zelfhulp-boekje. Het is gebaseerd op de Bijbel. Het uitgangspunt is: Door intieme relatie met God verander je van binnenuit. Toen ik dit op de achterkant van het boekje las, sprak mij dat erg aan. In mijn eigen leven zie ik dat principe ook.

Ik moet denken aan een huiskringavond van de kerk. Nog niet zo lang geleden. We zaten met een groepje van ongeveer 10 mensen in iemands woonkamer. Ik weet niet precies de Bijbeltekst, maar het ging over de bewogenheid die Jezus voelde voor mensen. Iemand vroeg: “Hoe kan ook ik meer bewogenheid krijgen? Ik voel dat namelijk niet altijd.” Een eerlijke vraag. Ik heb toen ook dit principe aangehaald. Het samen zijn met God, het leven in relatie met Hem, zorgt ervoor dat je meer op Hem gaat lijken. Dat je van binnenuit gaat veranderen. Niet opgeklopt, maar oprecht en authentiek. Je gaat dan ‘vanzelf’ meer bewogenheid krijgen. Of in het kader van deze blog; beter om kunnen gaan met verleiding.

… blog is verder te lezen op de website van Dennis…

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Boeken | Uitgeverij Stad op een Berg
Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie