Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Nieuws » Wenskaarten – Een lokaal verslag

Wenskaarten – Een lokaal verslag

Steun ons Klik hier

07 november 2020 – Uw lokale verslaggever

Er zijn bij uitgeverij Stad op een berg juist 29 wenskaarten uitgebracht. Waarom 29, en geen 30, zou je zeggen? De uitgever: “zodat in februari van een schrikkeljaar elke dag een kaartje kan worden verstuurd”. Alhoewel dat voor sommigen wellicht een plausibele verklaring lijkt, kijkt uw verslaggever verder en lijkt het hem dat dit toch niet de werkelijke reden kan zijn geweest. 

Dat er nu net slechts één kaartje mist voor een mooi rond aantal zal eerder verklaart worden uit een gebrek aan motivatie, enthousiasme, inspiratie, ijver en doorzettingsvermogen bij de uitgever. Of vanwege een gebrek aan tijd. Wat natuurlijk een onzinnige reden is, daar er voor ieder mens even veel uren in een dag zitten en het dan alsnog neerkomt op inefficiënte tijdsbesteding. Hoe dan ook, om de man niet zwarter af te schilderen dan strikt noodzakelijk, gaan we voor het gemak uit van het laatste. 

Laten we eens zien wat aan het brein van uitgevermans ontsproten is. En om positief te starten; het  beste deel van de kaarten komt niet uit zijn brein. Deze kaarten richten zich namelijk op citaten van de briljante, maar (nog) geen heilige, heer G.K. Chesterton. Dat Chesterton sinds 1936 al niet meer op deze aardkloot rondloopt lijkt de uitgever niet te deren. Volgens hem hebben zijn uitspraken aan zeggingskracht niets hoeven inboeten en is deze zelfs exponentieel toegenomen omdat het ‘tegenwoordig simpelweg niet meer gezegd wordt’. 

Dat dit werkelijk klinkklare onzin is, voor een uitgever die zich toch laat voorstaan op ‘zinvolle zinnen en zinnige volzinnen’, zal ik hier maar niet al teveel benadrukken.

Dan zijn er nog de wenskaarten waar de uitgever vrolijk (en naar mijn mening geheel schaamteloos) zijn eigen rijmelarij en andere brokstukken op heeft laten drukken. Nu pakt het qua vormgeving af en toe aardig uit dus zal ik het aan de kritische blik van een potentiële koper overlaten dit verder af te branden. Hetzij mondeling richting uitgever, hetzij na ontvangst heel concreet in de houtkachel. Voor de prijs hoeft u het overigens niet te laten, 10 voor €10,- is toch allerminst redelijk voor dergelijk aanmaakmateriaal.

Tot zover en met vriendelijke groet,

Uw lokale verslaggever

Ohja, die wenskaarten vindt u hier: Wenskaarten uitgeverij Stad op een berg

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie