Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Nieuws » Boekrecensie ‘Mama gaat logeren’

Boekrecensie ‘Mama gaat logeren’

Steun ons Klik hier

Het is niet het makkelijkste thema, een ouder die opgenomen wordt in de psychiatrie. Bijzonder aan het boekje ‘Mama gaat logeren’ is, hoe de schrijver erin geslaagd is om de zwaarte van dit onderwerp af te halen.

Het is een prachtig boekje geworden met vrolijke kleuren, tekeningen en de nodige humor. Ondertussen wordt op een luchtige manier, door een vergelijking te trekken met een gebroken been, duidelijk gemaakt dat mama’s hoofd beter moet worden. Daarom moet ze naar een ziekenhuis. Terwijl mama aan het logeren is, volgen we papa en de kinderen thuis en gaan we mee op bezoek bij mama. Het normale leven met leuke dingen en verdrietjes komen voorbij.

Gelukkig gaat het steeds beter met mama  en komt ze steeds vaker en langer thuis, totdat ze helemaal niet meer naar het ziekenhuis toe hoeft. Met dit verhaal wordt dit onderwerp genormaliseerd. Het kind krijgt het idee dat het iedereen kan overkomen. Er wordt ook aandacht aan besteed dat het niet de schuld van het kind is dat mama ziek is. Dat gebeurt nu eenmaal wel eens.

Het is een boekje geworden dat ook zo aan kinderen voorgelezen kan worden, zonder dat er sprake hoeft te zijn van een opname. Voor die kinderen is het gewoon een mooi verhaal. Voor kinderen die er wel mee te maken krijgen, is dit boek een bijzonder goed hulpmiddel om de opname van de ouder een plek te geven. Kortom, een absolute aanrader!

Drs. Anna plakas – Psycholoog

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie