Meteen naar de inhoud

Een bomaanslag

 

Steun ons Klik hier

Een scene uit ‘De man die donderdag was’ van Reinier Sonneveld en Roy Bergsma.

Roy: ‘Na een eerste (mislukte) poging tot het bewerken van de roman ‘The Man who was Thursday’ tot een beeldverhaal, ben ik zo’n anderhalf jaar geleden opnieuw begonnen. Naast het werken aan nieuwe pagina’s is het daarnaast noodzakelijk om ook een aantal oude pagina’s te hertekenen (m.b.v. een raster) om zo stijlbreuk te vermijden en evt. verbeteringen aan te brengen. Op deze tekening is hoofdpersoon Gabriel Syme in zijn jeugd getuige van een bomaanslag gepleegd dor anarchisten. Boven zie je de oude versie, en onderaan de nieuwe’.

Meer weten over dit stripboek? Lees dan ook het interview met Reinier en Roy hierover, waarom het project voortijdig gestopt is en wat de mogelijkheid is dat de comic er toch ooit nog eens zal komen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle updates rondom Chesterton in Nederland. Enkele van de oorspronkelijke striptekeningen krijgen komende tijd een update. Ook daarover zullen we je op de hoogte houden. Wil je alle pagina’s bekijken, check dan hier alle updates tot nu toe.

 


Korte introductie op ‘De man die donderdag was’

De zeven leden van de Centrale Anarchistische Raad zijn vernoemd naar de zeven dagen van de week. De jonge dichter Gabriel Syme weet in hun midden te infiltreren als Donderdag, en daarmee begint een waanzinnige nachtmerrie vol paradoxen en verrassingen. Met dit unieke verhaal over misdadigers en speurders heeft Chesterton een detectiveroman geschreven die behoort tot de klassiekers in zijn soort. – J. Wigman

Lees hier de eerste hoofdstukken van de Nederlandse vertaling: H1 | H2

nv-author-image

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie

nl_NLNederlands