Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Blog » Mama Gaat Logeren » Hoe ‘Mama gaat logeren’ te lezen

Hoe ‘Mama gaat logeren’ te lezen

Steun ons Klik hier

Mama gaat logeren is allereerst gewoon een samenleesboek. Doordat er online thema’s zijn uitgewerkt op de speciaal hiervoor ingerichte online pagina’s zou je na of tijdens het voorlezen vragen kunnen stellen over de bladzijde waarop je gebleven bent (zie www.mamagaatlogeren.nl).

Dit om het verhaal meer eigen te maken (‘hier hebben ze het over mama, maar bij ons lijkt deze wel een beetje op papa, he?’), om het herkenbaar te maken (‘kijk hier hebben de papa en mama best vaak ruzie, dat is bij ons ook wel eens zo, toch?’), om emotie bespreekbaar te maken (‘kijk, dit meisje lijkt wel een beetje bang, of boos. Wat denk jij dat ze is? Ben jij ook een beetje bang als..?’) en om andere thema’s bespreekbaar of zichtbaar te maken (‘kijk dit jongetje gaat extra helpen in plaats van te gaan spelen, misschien denkt hij ook wel dat het een beetje zijn schuld is. Wat denk jij, is het zijn schuld? En zou dat jongetje niet lekker mogen spelen? Wel knap dat hij zo goed kan helpen, daarmee zal de papa wel blij zijn, denk je niet?’).

Wat dit verhaal op geen enkele wijze beoogt is om het moralistisch te maken. Of met andere woorden: om te zeggen wat goed is en wat fout. Wij geloven dat dit voor elke situatie, gesprek, moment, kind, relatie, …, anders kan zijn. Waarvan wij echter zeker zijn dat het belangrijk is: een open gezinscultuur. Daar waarin alles bespreekbaar gemaakt mag en kan worden. Dat willen wij met dit boek van harte ondersteunen.

Schrijf je eigen verhaal

Download gratis de PDF Ons verhaal, een aantal bladen waarmee kinderen hun eigen verhaal kunnen opschrijven, tekenen en/of plakken en knippen! >> Klik hier

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie