Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Nieuws » Persbericht

Persbericht

Steun ons Klik hier

Gorinchem, 2 april 2014

Het vergeten onderwijs van de apostelen opnieuw in het Nederlands uitgebracht

De leer der apostelen wordt kortweg ‘de leer’ of de Didache genoemd.

De Didache zoals die per 14 april 2014 in boekvorm beschikbaar komt, wordt uitgegeven doorStad op een berg’en is opnieuw vertaald door Arjan de Kok. Door de toevoeging van de originele Griekse tekst, de uitgebreide eindnoten met commentaren en Bijbelverwijzingen, maakt dit het boekje bijzonder geschikt voor studie van de vroege kerk en haar leer.

De Didache is heel oud en wordt gedateerd rond de eerste eeuw. Het werd in de tijd dat het Nieuwe Testament ‘in wording’ was door veel christenen en bijvoorbeeld Clemens (Bisschop) van Alexandrië wel als ‘schrift’ ofwel deel van de bijbel erkend.

Wanneer in ongeveer 400 na Chr. de lijst met canonieke en apocriefe boeken wordt vastgesteld, zit de Didache daar niet bij. De Didache raakt vervolgens in de vergetelheid en verdwijnt zelfs volledig uit de geschiedenis. Pas in 1873 wordt er in Constantinopel (Istanbul, Turkije) een oud geschrift gevonden dat dateert uit 1056, waarin de Didache opnieuw wordt aangetroffen. Tien jaar later, in 1883, wordt de Didache opnieuw uitgegeven, maar zij blijft hierna een relatief onbekend geschrift.

Deze uitgave van de Didache is zowel geschikt voor gebruik op theologische opleidingen, als voor persoonlijke verdieping van het geloof en het verbreden van kennis over het vroege christendom. Hiernaast kan het gebruikt worden voor persoonlijke studie, of als achtergrondinformatie voor catechisatie lessen, bijbelstudiegroepen, of godsdienstonderwijs.

> Lees hier meer over de Didache

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Erwin de Ruiter

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie