A mãe vai para ficar

 

Caro visitante,

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je je in een pittige situatie bevindt. Het boek Mama gaat logeren gaat daar namelijk over. En dit boek kan je helpen om de huidige situatie binnen het gezin gemakkelijker bespreekbaar te maken: dat mama (en/of papa) zoals het thuis gaat ook niet leuk vinden, dat prikkels soms moeilijk zijn, dat het niet de schuld van de kinderen is als het niet goed gaat met mama of papa. Of met mama én papa, omdat er veel meer ruzie thuis is. Dit zijn belangrijke thema’s die op luchtige, grappige en herkenbare wijze in het verhaal zijn verwerkt.

Het is ook niet zomaar een verzonnen verhaal, dit boek is gebaseerd op ons eigen verhaal. Op deze website staan de belangrijkste thema’s kort uitgewerkt. Daarnaast willen we deze website gebruiken als verlengstuk van het boek voor verdere informatie of doorverwijzing.Mama gaat logeren is het soort boek dat wij zelf hadden willen gebruiken om met de kinderen te lezen. Als basis voor dit boek hebben we onze eigen ervaringen gebruikt, maar ook onze kennis en ervaring als hulpverleners hebben we er in verwerkt. We hopen dan ook dat dit boek voor jullie als bemoediging en ter ondersteuning kan dienen.

Erwin de Ruiter

Boek

A mãe vai para ficar

Dit boek vertelt het verhaal van Freek en zijn familie. Freek moet zijn moeder een tijdje missen omdat het niet zo goed gaat met haar. Daarom gaat ze een tijdje logeren in een soort ziekenhuis. Dat vindt Freek helemaal niet zo leuk en dit boek gaat daarover.

Não é apenas uma história inventada, conta também a história da nossa família quando passámos por isto. Esperamos que este livro o ajude porque talvez em sua casa as coisas sejam um pouco como as de Freek. Pode ajudar a falar um com o outro e aprender em conjunto a tirar o melhor partido disso. Desejamos-lhe muito prazer de leitura!

Erwin de Ruiter

A sua própria história

Download gratis de PDF Ons verhaal, een aantal bladen waarmee kinderen hun eigen verhaal kunnen opschrijven, tekenen en/of plakken en knippen! Mama gaat logeren is bedoeld als samenleesboek, om met elkaar in gesprek te komen, zijn en blijven over de ingrijpende gebeurtenis van een opname van een van de opvoeders. Tijdens het

Leia mais "
lezen
Erwin de Ruiter

Hoe ‘Mama gaat logeren’ te lezen

Mama gaat logeren is allereerst gewoon een samenleesboek. Doordat er online thema’s zijn uitgewerkt op de speciaal hiervoor ingerichte online pagina’s zou je na of tijdens het voorlezen vragen kunnen stellen over de bladzijde waarop je gebleven bent (zie www.mamagaatlogeren.nl). Dit om het verhaal meer eigen te maken (‘hier hebben

Leia mais "
Erwin de Ruiter
Introdução

Opeens waren wij geen hulpverleners, maar belandden wij zelf in een hulpverleningstraject. Misschien heeft het

Leia mais "
A mãe vai para ficar
Revisão Mamã vai para ficar

Afgelopen donderdag (18 april 2019) is onderstaande recensie van het boek Mama gaat logeren verschenen op Meesters in de psychologie, gerecenseerd door psychologe Collette Molin.

Leia mais "

Esta 'secção dos pais' apoia o livro 'A Múmia adormece'. A referência da página refere-se às páginas relevantes do livro. Se clicar numa referência abaixo, os temas correspondentes aparecerão. Também pode utilizar a pesquisa temática, que mostrará o texto e as páginas correspondentes. Alguma pergunta? Então sinta-se à vontade para contacto connosco.

Referência de página

IntroduçãoIntrodução
Porquê ler Página 12 - 13 Página 14 - 15
Página 16 - 17 Página 18 - 19 Página 20 -21
Página 22 - 23 Página 24 - 25 Página 26 - 27
Página 28 - 29 Página 30 - 31 Página 32 - 33
Página 34 - 35 Página 36 - 37 Página 38 - 39
Página 40 - 41 Página 42 - 43 Página 44 - 45
Página 46 - 47 Página 48 - 49 Página 50 - 51
Página 52 - 53 Página 54 - 55 Página 56 - 57
Página 58 - 59 Página 60 - 61 Página 62 - 63

Temático

Resumo temático Este tópico é bem discutido em:
Introdução Introdução à secção dos pais
Porquê ler Suplemento à introdução
Taxabilidade
Comunicação
Crianças flexíveis
Composição familiar Página 12 - 13, Página 36 - 37
Aderência
Lembrete
Violência doméstica
Aceitar ajuda
Falta e despedida
Lidar com as emoções
Declaração de exoneração de responsabilidade
Parentificação
Relação de parceria Página 12 - 13,  Página 32 - 33
Atenção pessoal
Planeamento
Positividade
Regras e clareza
Escola e ambiente de vida
Brincar e limpar
Estigmatização
Admissão temporária
Previsão do futuro
Explicar
Novamente em casa
Auto-imagem
pt_PTPortuguês

Subscrever a newsletter

E receba os últimos posts, publicações, actualizações e descontos!

Cidade Editora na Montanha | Zin Vol Zin | Chesterton.NOW | Officer.blog | Mama vai para ficar