Ga naar de inhoud
Home » Alle berichten » Citaten » De bijbel is niet de basis…

De bijbel is niet de basis…

Steun ons Klik hier

reiniersonneveld

De Bijbel is niet de basis van ons geloof, dat is Jezus.

Reinier Sonneveld

GRATIS BOEK 'OMGAAN MET VERLEIDING'!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG EEN GRATIS DIGITAAL BOEK (PDF).

We sturen je geen spam! We geven je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

GRATIS boek 'Omgaan met verleiding'!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang gratis een digitaal boek (PDF).

We sturen je geen spam! We sturen je gegevens niet naar derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Auteur

4 reacties op “De bijbel is niet de basis…”

 1. Sorry zie dat er iets is weggevallen in de zin. Ik kan alleen de titel lezen van De bijbel is niet de basis.

  Liefs

 2. Doet me denken aan een passage van Frans Horsthuis:
  ‘(…) de volgorde moet omgekeerd worden. Jullie moeten niet langer via allerlei hulpmiddelen zoals een kerk, de bijbel of andere dingen proberen tot Mij te komen, maar juist omgekeerd: je moet opnieuw bij Mij beginnen en van Mij-alleen uitgaan. Dan zal Ik aan ieder de weg tonen.
  Dit is radicaler dan je op het eerste ogenblik denkt. Veel christenen denken al gauw, dat Jezus de Eerste is in hun leven. Maar laten we dat niet te licht denken. Want als het goed tot je doordringt, begrijp je, dat dit een diepe ingreep in je leven kan gaan betekenen. Zou je er bijv. toe bereid zijn, daarvoor de bijbel dicht te laten, niet naar een samenkomst te gaan of je geestelijke boeken eens in de kast te laten? Of je inderdaad daartoe de bereidheid hebt, weet je pas, als je het proefondervindelijk hebt uitgeprobeerd. Want de vrome gedachte is heel wat anders dan deze om te zetten in de praktijk.
  Misschien ook komt als verweer de gedachte op: “Waarom zou ik die hulpmiddelen loslaten? Zijn die niet goed? Ze helpen me juist”. Ja, ze zijn inderdaad goed, maar je laat ze los, omdat je nu een stap verder wilt komen: “Heer, ik laat ze los, omdat ik U zélf rechtstreeks als mijn leidsman wil ontmoeten”.
  Die boeken of de bijbel of de samenkomst hebben je wel geholpen om Jezus te vinden. Maar waar het om gaat is de directe ontmoeting met Hemzelf.

  Dat bedoelde Jezus met de omgekeerde volgorde: niet vanuit die hulpmiddelen tot Hem komen, maar omgekeerd: bij Hem zelf beginnen. “Laat die rollator nu eens los en val in mijn armen!”
  Datzelfde zei Hij eens tegen de Joden: Jullie onderzoeken de Schriften – m.a.w. jullie lezen in je bijbel – en jullie menen daarin het eeuwige leven vinden, maar die Schriften spreken over Mij en bij Mij wil je niet komen” (Joh. 5,39). Hij zou datzelfde tegen heel wat christenen van deze tijd kunnen zeggen.’

Geef een reactie