Meteen naar de inhoud

Chesterton-stripboek pagina 8

 

Steun ons Klik hier

1 april, maar geen grap: ik stuitte in verband met wat speurwerk naar materiaal van en over G.K. Chesterton op een project van Reinier Sonneveld en Roy Bergsma. Het betreft het verwerken van het boek ‘De man die donderdag was’ (1908) in een stripverhaal. Het project is rond 2011 (helaas!) voortijdig gestopt rond.

Op Chesterton.nu zullen er komende tijd enkele pagina’s gepubliceerd worden die bij dit oorspronkelijke project hoorden. Om te beginnen publiceren we vandaag pagina 8 uit het stripboek ‘De man die donderdag was’ van Reinier Sonneveld & Roy Bergsma met daarop ‘de dichter van Saffron Park‘.

Binnenkort zal hier het interview met Reinier en Roy te vinden zijn over dit project, waarom het gestopt is en wat de mogelijkheid is dat de comic er toch ooit nog eens zal komen. Net zo benieuwd als wij? Houd Chesterton.nu in de gaten. Enkele van de oorspronkelijke striptekeningen krijgen komende tijd een update. Ook daarover zullen we jullie op de hoogte houden.

>> lees alles over dit project


Korte introductie op ‘De man die donderdag was’

De zeven leden van de Centrale Anarchistische Raad zijn vernoemd naar de zeven dagen van de week. De jonge dichter Gabriel Syme weet in hun midden te infiltreren als Donderdag, en daarmee begint een waanzinnige nachtmerrie vol paradoxen en verrassingen. Met dit unieke verhaal over misdadigers en speurders heeft Chesterton een detectiveroman geschreven die behoort tot de klassiekers in zijn soort. – J. Wigman

Lees hier de eerste hoofdstukken van de Nederlandse vertaling: H1 | H2

Boeken | Uitgeverij Stad op een Berg

nv-author-image

Erwin de Ruiter

"De ene mens tracht zich uit te drukken in boeken, een ander in laarzen; beide falen waarschijnlijk." - G.K. Chesterton

Geef een reactie

nl_NLNederlands

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de laatste berichten, publicaties, updates en kortingen!

Uitgeverij Stad op een Berg | Zin Vol Zin | Chesterton.NU | Ambtenaar.blog | Mama Gaat Logeren